VÝZNAM: iluze

ASTROLOGIE: Ryby

VŠEOBECNĚ: klam, iluze, faleš, zkoušky, karma, zklamání

Karta Měsíc představuje vaše sny a fantazie, které nemají reálné základy. Když se podíváme v noci za úplňku na Měsíc, jak krásně svítí na temné obloze, je to klam a mam, protože jde o pouhý odraz Slunce, a ne opravdovou zář Měsíc je temná planeta. Nikdy nás neohřeje a nebude svítit na cestu jako Slunce. To platí i ve vašem životě, vždy si musíte uvědomit pravou skutečnost. Nepodléhejte vábení pěkných věcí, ať vás nečeká hořké rozčarování. Jednejte střízlivě a vezměte rozum do hrsti. To, co máte nebo prožíváte, je skutečné a pravé — nic víc, nic míň.

Partnerství

Ve vztahu podléháte klamu a iluzi. Stavíte si vzdušné zámky. Měsíc je mistrem v mámení, proto stůjte pevně oběma nohama na zemi a nedejte se svést k nerozumným činům. To, co máte a prožíváte, je skutečné.

Povolání

Zde platí „Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“. Vaše dojmy a sny se nezakládají na realitě. Falešné představy vám přinesou pouze zklamání. Věřte jedině tomu, co skutečně máte. Nepůjčujte peníze a nezadlužujte se.

Denní karta

Dnes můžete podlehnout iluzi. Dobře svoje činy zvažte, jinak budete zklamáni. Pozor na intriky a faleš. Dívejte se na svět reálně a držte se při zemi. Ne vše, co se třpytí, je zlato.

Roční karta

Během roku Měsíce podporujte své opravdové „já“, ne iluzorní vize, které vám mohou přivodit zlé sny. Veškeré své konání si přesně a pečlivě rozmyslete a konkrétně si určete, oč vám jde a čeho chcete dosáhnout. Uvědomte si reálný základ, na kterém můžete stavět. Jedině ten je opravdový a na něj se můžete spolehnout.