To, že kameny vyzařují různé energie a vibrace, věděli už naši předkové ve starověku. Nosili je na náhrdelnících, dávali si je do prstenů nebo je prostě nosili jen jako amulety po kapsách. Panovníci je dokonce dávali i do svých korunovačních klenotů. Jejich moc a magie se skrývá nejen ve vibracích, ale i ve víře člověka. Mohou na nás působit pozitivně nejen z psychické, ale i z fyziologické stránky.

Péče o krystaly

Aby však neztratily svou sílu, měli bychom se o ně správně starat – pravidelně z nich vodou smývat zachycenou negativní energii a jedy, kterých nás zbavily. Jinak by se také mohlo stát, že nám je jednou všechny vrátí. Účinky krystalů se ještě znásobí, když je po opláchnutí dáme nabít. Většinou na sluníčko – to svítí téměř každý den (pokud se nezatáhnou mraky). Největší účinek má ale nabíjení při úplňku. To je trochu komplikovanější – tahle příležitost se nám totiž naskytne jen jednou za 28 dní a navíc není vždy jistota, že měsíc na kameny v noci posvítí.

Vliv a účinky jednotlivých drahých kamenů

Každé znamení zvěrokruhu má přiřazenou doporučenou určitou skupinu krystalů. Závisí to hlavně na povaze znamení a kameny mají buď doplňovat jeho chybějící vlastnosti nebo posilovat charakteristické rysy. Při vybírání krystalů se vždy řiďte intuicí. Naše podvědomí totiž přesně ví, který kámen mu dokáže v dané chvíli nejvíce pomoci.

Křišťál

Nejčistější a podle všeho také asi nejmocnější krystal si mnozí spojí s tajemnými a magickými schopnostmi. Symbolizuje světlo na Zemi a naplňuje nás očistnou a léčivou energií. Má asi nejširší rozsah léčebných účinku nejen na naši psychiku, ale i tělo a vyrovnává, čistí a chrání naši auru.

Ametyst

Fialový drahokam posiluje naši duchovní víru v síly Vesmíru a vytváří most mezi Nebem a Zemí. Zbavuje nás sobeckých myšlenek a posiluje klid, životní sílu a smysly. Má pozitivní účinky na spánek – stačí si ho večer dát pod polštář a zavede vás do říše klidného spánku s příjemnými sny.

Růženín

Růženínu se také říká Kámen Lásky. Otevírá naše srdce a hojí rány, které na něm byly. Zbavuje nás strachu z lásky a vede k mírnosti, něžnosti, přátelství a nesobecké lásce. S tím souvisí také lepší vnímání umění – hudby, poezie, výtvarného umění. Růženín ale neléči srdce jen z psychické stránky. Působí pozitivně i na klasická onemocnění srdce a posiluje jeho činnost.

Citrín

Kámen Slunce chrání naše tělo světlým pláštěm před negativními vibracemi z okolí a pomáhá nám při intuitivním vnímání. Probouzí v nás rovnováhu a harmonii a vede k moudrosti. Je to univerzální lék na všechna strádání a léčí deprese a fóbie. Fyziologicky působí pozitivně při žaludečních problémech, jako je nevolnost nebo nechuť.

Karneol

Karneol v nás probouzí tvořivost a lásku k planetě a životu na ní. Odstraňuje závislost a posiluje pozitivní myšlení, takže si díky němu začneme naplno a s radostí užívat každý den. Pomáhá i při léčení všech nemocí, které jsou spojené s krví.

Tygří oko

Tygří oko odstraňuje všechny naše citové blokace a umožní nám dívat se na svět z lepšího úhlu. Prohřívá organismus – když se cítíme malátně, dokáže nás zase probudit k životu. Pomáhá nám také při samostatném rozhodování a posiluje vidění.

Hematit

Hematit nám dodává životní odvahu, spontánnost a hlavně optimismus. Dokáže velmi dobře vytahovat nemoci z těla, dostane tělo zase zpátky do rovnováhy a nastolí v něm klid a mír. Také pomáhá zvýšit sebevědomí a překonávat různá omezení, která jsme si stanovili. Vyberte si svůj kámen, a ať už se rozhodnete pro jakýkoliv, nezapomínejte se řídit vlastní intuicí. Krystal může být mocný jakkoliv, ale bez vaší víry to nepůjde.