Jak na magické rituály se speciálními svíčkami?

Když dnes lidé hovoří o čarování nebo magii, většinou tím mají na mysli právě magii svíčkovou. Čarování se svíčkami patří nerozlučně k magickým a náboženským obřadům na celém světě. Jak s ním začít, a co k takovému čarování budete potřebovat? Nejjednodušší užití svíčkové magie můžeme vidět například i ve způsobu, jakým používáme svíčky při oslavách narozenin, na pohřbech nebo jiných příležitostech. Plamen je jednou z bran do jiných světů a pomáhá našemu vědomí komunikovat s duchy. Svíčková magie je zároveň moderní a starobylá. Doklady o čarování s voskovými figurkami máme už ze starého Řecka a Egypta, kde je lidé používali na přivolání lásky nebo třeba pro odplatu na nepříteli. Moderní svíčková magie tak, jak ji známe, má svůj původ na konci 19. století, kdy se s vynálezem parafínu a barviv staly svíce široce dostupné. Objevilo se množství katolických svící, určených pro modlitby ke svatým, i úplně nové “pohanské” svíčky ve tvaru mužů, žen, párů, pyramidy úspěchu nebo třeba ďábla. O těch se budeme bavit později, zatím naši pozornost věnujeme principům.

Jak na magické rituály se svíčkami

Volte svíci podle barvy, která nejlépe přináleží vašemu záměru. Např. na zmnožení peněz a zisku se nejlépe hodí svíce zelená, pokud se chcete ubránit nepříteli, bude lepší černá nebo červená. Při výběru barev platí, že má přednost vždy vaše osobní zkušenost a intuice.

Zásady a principy magie svící

Zvolená svíce by se měla nechat celá vyhořet, nikdy nepoužívat dvakrát na různé účely.

Pokud se musíme od hořící svíce vzdálit, můžeme ji zhasnout pomocí zhášedla. To nerozfoukává nashromážděné energie a “dobré duchy”.

Potřebujeme také kvalitní svícen, který nepraskne žárem nebo nechytne plamenem – nesmějte, to se skutečně stává!

K užitku přijde, zejména pokud pracujeme se svícemi litými do skla, dlouhý kuchyňský zapalovač nebo dlouhé zápalky, případně i špejle. Někteří lidé zásadně nepoužívají zápalky, protože obsahují síru, nečistý element, a dávají přednost plynovým zapalovačům.

Magické svíce pořídíte v našem eshopu Harmonie nebo si objednejte rituální balíček pro určité záměry a směle se vrhněte do kouzlení.:-)