Co je Reiki a Shamballa

Chcete se naučit pracovat s energií ve svůj prospěch? Jak lze díky energii zlepšit své zdraví, vztahy a přitáhnout si bohatství? REIKI vychází z jednoduchého tvrzení „co vyzařuješ, to taky přitahuješ.“ Jsou to energetické systémy, které umí ovládat každý z nás. Je to dar, kterým jsme byli obdařeni již při svém narození. Jen je třeba si ho zpět oživit. Cesta Reiki je cestou poznání a pochopení. Návrat domů.

Historie Reiki

V roce 1822 měl křesťanský duchovní Mikao Usui na univerzitě v Kjótu kázání. Poté se ho dva studenti ze semináře zeptali, jak Ježíš prováděl zázraky uzdravení, a také, jestli by on dovedl provést totéž. Doktor Usui musel odpovědět, že ne. Chápal Bibli intelektuálně, ale jak Ježíš léčil, to nevěděl. Tímto setkáním začalo jeho životní hledání.

Reiki vychází ze srdce. Jenom srdcem můžeme poznat život v jeho plodnosti. Srdce je bránou pro lásku. Pro lásku k sobě samému, ke Kristovi a skrze něho k Bohu. Proudí jím láska ke všemu, co Bůh stvořil. Tato záplava boží lásky nám umožňuje milovat své bližní a vůbec poznat, co opravdová neomezená láska je.

Doktor Usui vyučoval reiki na japonských ostrovech až do roku 1893, kdy zemřel. V letech 1850 – 1893 kolem sebe shromáždil šestnáct dalších učitelů reiki. Jedním z nich byl doktor Chudžiro Hajaši, kterého pověřil uchováním tradice školy. Hajaši pak založil první reiki kliniku v Tokiu. Když propukla druhá světová válka, naučil tuto techniku i dvě ženy, protože předpokládal, že většina mužů bude muset bojovat a riskovat své životy. Předvídavost doktora Hajašiho se ukázala správná. Obě ženy válku přežily.

První z nich, Hawajo Takata, se narodila na Havajských ostrovech v roce 1900. Byla dcerou japonských rodičů, ale občankou Spojených států. Trpěla řadou chronických chorob a její cesta ji dovedla až do Japonska, kde se seznámila s doktorem Hajašim. Ten jí pomocí reiki navrátil zdraví a poté se rozhodl naučit jí této metodě. Působila na Havaji. Roku 1938 se stala Mistrem Reiki a v roce 1941 se stala nástupcem Velkého mistra. Ve věku 70 let začala připravovat Mistry Reiki. 12. prosince 1980 odešla z tohoto světa. Dnes je na světě mnoho Mistrů Reiki a povědomí o reiki se dále rozšiřuje. Mnoho Mistrů Reiki doplnilo metody reiki pomocí své vlastní specializace. Věří, že posílí přípravu svých studentů předáním esoterického, metafyzického, duchovního a holistického vzdělání.

Měli bychom pamatovat, že uzdravení vychází z nekonečného Božského zdroje. Lidstvo je tvořivý nástroj vesmíru, kterým Bůh přináší svoji inspiraci pro mír a soudržnost. Vrcholné dobro začíná duchovní stránkou člověka, který byl otevřen neomezené Boží lásce. Takový člověk pak přebírá zodpovědnost za své životní volby a je obdařen silou k vlastnímu léčení.

Reiki je účinná léčebná metoda

Tuto pozitivní energii lze využít k léčbě různých nemocí. Pomáhá snižovat stres, zmírňuje bolesti, léčí bolesti hlavy, žaludeční nevolnosti, problémy se zády, astma – dýchací problémy, menstruační problémy, onemocnění horních cest dýchacích, úzkost a mnoho dalšího. (Reiki energie by neměla nahrazovat veškerou lékařskou péči, ale měla by sloužit jako její doplněk a být vnímána jako způsob, kterým si své zdraví můžeme navodit nebo udržet.) Reiki neřadíme k náboženství, a proto může ošetření nebo naladění získat osoba jakéhokoli vyznání. Stejně jako při každém léčení je prvním krokem k zdravějšímu způsobu života touha být uzdraven.

Reiki a čakry

Pochopení Reiki a používaných pozic rukou předpokládá jisté znalosti o čakrách. Čakry jsou připojeny k fyzickým orgánů v našem těle v různých vrstvách energetického pole (aura).

Pro koho je toto učení vhodné?

Zejména pro terapeuty, mentory, kouče, pracující ve službách a kdekoliv s lidmi

Naučíš se, jak se nenechávat vysávat svým okolím. Je to energetický dobíječ.

Pro ceny a bližší informace o možných kurzech REIKI

Jan Honig – kartář, věštec, léčitel, mág, spirituální poradce (karty-opava.cz)

Společně najdeme to pravé pro vás!