Dnešní chvilku poezie budeme věnovat zubům.
Otázka za zlatého bludišťáka zní: Co uděláte jako první, když Vás bolí zuby?
1. a) vypálíte si na tváři svíci nebo  b) vypálíte si na tváři svíci 🙂
To bychom měli. Svíce Vám pomůže od bolesti. Její hlavní výhodou je to, že dokáže vytahovat záněty. Zvolte svíci, která je velikosti S nebo M. Budete ji mít přiloženou na tváři, takže je lepší, aby zabrala větší prostor. Při velkých bolestech aplikujte i vícekrát za den.
Ale nebyl bych to já, abych se nesnažil vidět trochu za horizont.
Zuby jsou skvělým odrazem lidských orgánů i emocí. Levá část chrupu zobrazuje jinový- ženský princip. Znamená cykličnost, rodinu, plození, matku, ženské orgány,…
Pravá část chrupu zobrazuje mužský – jangový princip a znamená aktivitu, sebeprosazení, sílu, otce, bratra, můžské orgány,…
Rozdělit je však můžeme i podle jednotlivých zubů. Například v řezácích se většinou skrývají naše vztahy k rodičům, vztah mezi mužem a ženou a s tím spojené partnerské nejistoty. Často, když jsou řezáky menší, máme sklony se podřizovat ostatním. Stav špičáků často zobrazuje naši schopnost zvládat změny nebo si v životě najít své místo a roli. Stoličky zase přenášejí naši paměť z dětství. Lidé, kteří vnímají své dětství jako nešťastné mají většinou problémy s kazy. Zub moudrosti je energeticky propojen se srdcem. Má velmi úzký vztah k naší duši. Kondice těchto zubů často odpovídá naší schopnosti, jak se dokážeme zařadit do společnosti a světa kolem nás.
Pokud již trpíme nějakou vadou nebo bolestí v ústech, lze velmi lehce vysledovat příčinu. Kazy dokáží značit náš vnitřní konflikt, kdy se nedokážeme vyrovnat s životní situací.  Jednoduše byste nejraději někoho „zakousli“, ale samozřejmě fyzicky nemůžete a po emoční stránce to nejste schopni vyřešit.
Mnoho lidí má problémy s krvácejícími dásněmi. Asi Vás nepřekvapí, že to jsou nezpracované emoce. Obalujeme se takovým závojem a doufáme, že nikdo neuvidí, jací doopravdy jsme. Pak se nedokážeme podívat ani sami sobě do očí. Paradentóza je pak dlouhodobé neřešení konfliktů a negativních emocí. Tito lidé bývají chladnější a bojí se projevovat své emoce navenek.
Bolestivé zubní váčky jsou často důsledkem nevybité agrese, kdy jste někým nebo něčím převálcováni.
I takový předkus může mít svůj původ v emocích a jde o zakořeněnou nerozhodnost a neschopnost řešit krizové situace. Naopak takový zákus mívají lidé, kteří jsou zarytí ve svých stereotypech.
Většině bolestí zubů se dá předejít jednou důležitou věcí. Umět se rozhodnout. Nerozhodnost a neschopnost převzít za sebe zodpovědnost, bývá největším spouštěčem problémů se zuby. Vlastně ani tak nejde o to, zda se rozhodnete dobře nebo ne. Ale důležité je, že to rozhodnutí uděláte. Skvělou pomůckou pro rozhodování je  metoda plusů a mínusů. Když už si člověk neví rady, napíše si pro a proti a součet jednoduše rozhodne. Je to lepší, než být neustále myšlenkami u nějakého problému. Svou pozornost tak přenesete do přítomnost a paradoxně uvidíte svět jednodušší.
Pan doktor Hnízdil to popisuje velice krásně. Když něčeho máte plné zuby, tak se nedivte, že Vás bolí 🙂 .