Astrální cestování, neboli astrální projekce, je způsob cestování astrální rovinou mimo své fyzické tělo.

Astrální cestování dovoluje lidem vystoupit ze svého těla, vydat se na duševní cestu a poté se opět vrátit do své fyzické podstaty. Celý prožitek a cesta je daleko reálnější než by se čekalo. Cestovatel je schopen po svém návratu detailně popsat různé místa, a skutečnosti, o kterých by jinak neměl žádné povědomí.

Takže, co přesně je to ta mimotělní zkušenost? V nejjednodušším pojetí je astrální projekce o tom, jak oddělit svého ducha, nebo podstatu pokud chcete, od svého fyzického těla. Obvykle se astrální projekce popisuje jako pocit, že člověk jakoby pluje nad nebo mimo odpočívající tělo. Mnozí lidé se domnívají a popisují, že mohou vidět, že jejich fyzické tělo leží nebo sedí pod nimi, když jakoby letí.

Ačkoli to může znít jako skličující nebo dokonce děsivá zkušenost, máte úplnou kontrolu nad tím, co se stane. Zůstanete spojeni s vaší fyzickou formou po celou dobu a máte vždy možnost vrátit se, ale během projekce můžete prozkoumat to, co se nazývá „astrální říše“.

V podstatě jde o dosažení nového druhu čistě duševního nebo duchovního uvědomění. Když jste na tomto místě, jste odpojeni od obav těla a můžete se zaměřit čistě na svou nejhlubší povahu a přirozenost. Mnoho lidí také popisuje mimotělní zkušenosti tak, že jim usnadňují objevování jejich skutečného účelu a toho, co opravdu chtějí od života.

Je víra v astrální projekci, jako skutečný, duchovní jev, škodlivá? Ano, může.

U všech snílků princip očekávání často působí v náš prospěch. Můžeme jej využít k tomu, abychom projevovali své sny a objekty, změnili scenérii a naplňovali naše největší touhy. Dokonce i když se věci zhoršují a prožíváme zřejmou noční můru, zůstáváme si vědomi toho, že žádná z nich není skutečná a my jsme v bezpečí. To jsou sny.

Pro astrálního cestovatele může být velkou překážkou síla očekávání (jak vědomé, tak i nevědomé). V neposlední řadě kvůli přímým emocionálním důsledkům smíchání s duchovním světem. Jedním příkladem je čtenářka Pavlína, která popsala její první astrální projekci jako děsivou:

„Během ochromení spánku jsou cítila ve své ložnici tři další entity a snažila se je vytrhnout z těla. Snažila jsem se dýchat. Křičet. Abych se osvobodila od děsivé paralýzy. Byla jsem si jistá, že to bylo všechno skutečné, včetně škodlivých entit. Čím více jsem bojovala, tím více jsem se děsila, až jsem se nakonec probudila. Později jsem z toho měla strach.“

Díky své víře byla Pavlína přesvědčená, že tyto vize jsou skutečné. Vše je to v hlavě.