Ke vztahům patří i kategorie přátelství. Hledáme své spřízněné duše, a to formou lásky nebo přátelství, tedy osůbky, které se můžeme bez výhrad svěřit. Promluvit si o svých starostech a radostech bez toho, aby vás kdokoli odsuzoval nebo převychovával. Jde nám o to, aby nás měli přátelé rádi takové, jací opravdu jsme.
Nejlepší kamarád/ka je prima. Vypovídáme se ze žalu a svěříme své prožitky s novým milencem, povíme o starostech i radostech.
Ale: už se vám to stalo? Kamarádka je nedůtklivá, neustále vám říká, že toto dělat nemáte, nesmíte, není to správné… A vy ji máte tak rádi, nemáte potřebu ji převychovávat, neříkáte ji, že to nebo ono není dobré, že se má chovat způsobně. Máte ji a to velmi rádi takovou, jaká je a ve vašich očích je ta nejlepší a nejdokonalejší. Tak a máme našlápnuto na pořádný problém! Mít kamarádku/kamaráda raději než sám sebe je problém, který vás pravděpodobně někdy v budoucnu pořádně smete.
Také jsem ji měla: byla dokonalá, moudrá, ochotná naslouchat a ochotná vždy radit (někde uvnitř jsem věděla, že rady nechci, že chci jen, aby mě vyslechla). Přesto jsem rady přijímala a přijímala a stavěla tuto kamarádku na piedestal, který se časem nutně musel sesypat. Čím byl za ty roky vyšší, tím horší a bolestnější byl i pád dolů. Přišel ve chvíli, kdy jsem to vůbec nečekala a ze strany, která je pro člověka nejbolestivější. Odešla s mým mužem! V jednu chvíli jsem ztratila dva nejbližší lidi a skoro celou minulost! Že je vám to povědomé? Bohužel stává se to často…
Takže moji milí, i když jsou vztahy komplikované, radostné i bolestné, věřte v jedno: nejlepším přítelem jste vy sami sobě. Pokud toto přijmete a prožijete, poznáte, že laskavost, vřelost, smích, radost, kterou rozdáváte kolem sebe, v první řadě vždy naložíte sami sobě. Ta pak začne růst jako dobře pěstěná zahrada a vše kolem vás dostane nový rozměr a sílu prožitků.
Mějte se doopravdy rádi takoví, jací jste. Protože vy jste sami sobě nejlepšími přáteli. Protože vy jste dokonalí takoví, jací JSTE
Vaše Příznaky Transformace